Bekledning for deg som skal ut og spille golf

Når du skal ut og spille golf, er det som i alle andre idretter og aktiviteter noen elementer det er viktig å tenke på. Disse vil gjøre din opplevelse på golfbanen mer eller mindre komfortabel. En av disse avgjørende faktorene, er bekledning. Det å ha på seg klær som er komfortable og funksjonelle for det du driver med, er alfa og omega for ditt velvære.

Vi har alle sett bilder av golfspillere i nesten klovneaktige kostymer, med rutete vester og hatter med bongbonger. Dette, kombinert med strømper, nikkers og en velfrisert bart. Tiden da dette var dress code på golfbanen, er heldigvis forbi. Selv om man kan le så mye man vil av antrekkene som har blitt parodiert til det ytterste, er det likevel noen ting man kan skrive opp bak øret. På golfbanen er det unektelig en stil. Du har ikke lyst til å gå rundt på golfbanen og snuble i gamle filler. Det er bra å ha en viss fasade. Men det viktigste er at du føler deg komfortabel. Når du – alt etter hvor god du er – skal bruke opptil fem timer på golfspillingen i disse klærne, er det greit å ha noen klær som du både føler deg bekvem i og som ser bra ut.

Hatt for en svalende effekt

Hvis vi går mer inn på det praktiske, er det et plagg som er viktig å huske, og det er hatten. En hatt er ikke bare et stilelement på golfbanen. Som nevnt tidligere kommer du til å tilbringe mye tid her, og forhåpentligvis skinner sola. Dette gjør at en hatt er en av de viktigste tingene du alltid skal ta med deg på banen. Den holder ikke bare hodet kaldt, men den kan også hjelpe til å unngå sol i øynene. Velg gjerne en cap-variant som sitter godt på hodet, så du ikke blir distrahert av et hodeplagg som faller ned eller kan bli tatt av vinden.

Golfswing

Komfort for armer og ben

Når det kommer til hvordan du skal dekke til ben og armer, så er dette noe som kan diskuteres i forhold til værmeldingen. Men uansett om det er sol eller regner, så er det vesentlig å ha luftige klær som gjør at du kan bevege deg fritt. Du bør ha en underdel som gjør at du har muligheten til å svinge hoftene. Så husk: ingen stramme bukser!  Du bør ha en overdel som er lang nok til, at når du slår, spretter den ikke opp på magen.

Sko med pigger

Den siste, men absolutt viktigste plagget, er skoene. Før var golfsko med metallpigger noe alle skulle ha, men disse har nå blitt erstattet av gummipigger. Om du av stilmessige eller andre grunner likevel har lyst på metallpigger under skoene dine, bør du sjekke med din golfklubb om dette er tillatt. På mange golfbaner har det nå blitt ulovlig med metallpigger, fordi metallpigger ødelegger banen.

Huskeliste for bekledning:

  • Komfortable og bevegelige klær
  • En hatt som skjermer for sola
  • Myke pigger under skoene