Velg riktig sko

Cypress Golf

Kjøpe golfsko?

Som med alle andre sportsgrener er det viktig hva slags utstyr du har, det gjelder også skoene. Så hvordan kan du velge de beste skoene?

Er du så heldig at du finner de helt riktige golfskoene for deg kan dette være med å påvirke spillet ditt i positiv retning. Det er ikke så vanskelig å tenke seg ettersom du kan fokusere mye bedre om du ikke har smerter i beina og det er komfortabelt å bevege seg. Vi gir deg noen tips til hva du skal se etter.

Selve skoen

Du bør velge en sko med innebygd minne skum ettersom de er veldig behagelige både å ha på foten og gå med. Skoene bør være lette, men allikevel robuste, og de skal støtte godt opp rundt foten. Det er viktig at skoen er fleksibel så du er sikret god bevegelsesfrihet. Skoene bør dessuten ha fukttransporterende materiale og være vanntette.

Hvordan se om skoen er riktig for deg

Det er viktig at du prøver skoene på. Gå rundt i dem, prøv dem gjerne på en putting green om butikken har dette. Se hvordan skoen beveger seg med deg i de posisjoner du normalt bruker når du spiller golf. Designet på skoen må selvfølgelig passe til din personlighet.

Når du har prøvd skoene i butikken, betyr ikke det at du MÅ kjøpe skoene akkurat der. Du kan velge å forlate butikken med informasjonen om skoen og lete opp din golfsko på nettet. Du kan for eksempel kjøpe sko på Footmall.no hvor du kan få billigere priser enn i vanlig butikk.

Husk også at sko kan bli bedre om du får på plass innleggssåler som er tilpasset dine føtter. Så selv om du finner en sko som ser perfekt ut, men ikke sitter perfekt, finnes det fremdeles håp. Lykke til på skojakten!