Golf i Oslo

Golf er kanskje ikke den første sporten man forbinder med Oslo. Her går jo ”alle” på ski på vinteren og bader på Bygdøy om sommeren.

Men, golf er faktisk ganske stort i Oslo. Med en så stor golfbane som man finner rett utenfor sentrum, på Bogstad, er ikke det så rart. Banen ligger idyllisk til ved Bogstadvannet, med Marka og Holmenkollen som kulisse i bakgrunnen. Banen har fått god internasjonal oppmerksomhet og mange mener den ligger helt i tet med hva spillere i de store amerikanske turneringene spiller på. Og det er jo ikke så verst for en liten hovedstad som Oslo!

Oslo Golfklubb

Oslo Golfklubb ble stiftet i 1924 og er Norges eldste, og de har Bogstad som sitt hovedsete. Oppgraderinger av banen har skjedd jevnlig, og i dag er banen en av de mest kompakte mesterskapsbanene i Norge med sine 18 hull og drive range på et område over ca. 480 mål. Den siste oppgraderingen ble fulgt nøye av en amerikaner ved navn Steve Forrest som ville fremheve det naturlige skjønnheten i naturen rundt banen. Det fikk de til og Bogstad Golfbane er en idyllisk plass å være.

Rundt i Oslo finnes det drøyt 40 golfklubber, store som små, så mulighetene for å spille golf når du besøker byen er mange. Apropos små golfklubber; minigolf er en populær aktivitet i Oslo. Du finner minigolfbaner veldig sentralt i byen. På Marienlyst like ved Majorstua ligger en minigolfbane med internasjonal standard og 18 hull. På Ekeberg finner du en stor park i idylliske omgivelser. I parken er det fossefall, elver, broer, servering og musikk.

Golfbane

Sove i Oslo

Før en runde golf er det viktig med en god natts søvn. Den kanskje aller beste søvnen får du på Grand Hotel Oslo. Det er her golfstjerner og andre stjerner bor når de besøker hovedstaden. Sengene er myke og frokostbufféen stor, akkurat det du trenger for å slå noen gode slag på banen. Oslo er fullt av hoteller med Grand Hotel Oslo liggende midt i sentrum for begivenhetene, og det er enkelt å ta seg fra hotellet og ut til de forskjellige banene.