Kjente golfspillere

Selv om golf etter hvert er blitt en kjent sport og det er mange kjendiser som spiller, er det ikke nødvendigvis mange av spillerne som er kjente. 

Derfor er det smart å se på spillere som ligger høyt på verdensrankingen. Dette er et system som ble introdusert i 1986 og graderer prestasjonsnivet til de mannlige golfspillerne fra fire store golfturneringer og seks profftourer.

PGA- Touren er nok den mest kjente, men de regner også poengene fra Europatouren, Asiatouren, PGA Tour of Australasia, Japan Golf Tour og Sunshine Tour. Klarer man å ranke blant de øverste 50 her, får man automatisk adgang til The Masters Torunament, Us Open Championship, The open Championship og PGA Championship. Vinner du alle turneringene i løpet av ett år, får du en såkalt grand slam.

Tiger Woods

Skal man diskutere golfspillere kommer man ikke forbi å nevne Tiger Woods som lå som nummer 1 på verdensrankingen fra 15. August 199 til 29. August i 2004, hvilket betyr at han hersket verdens golfbaner i 264 uker i strekk. Han har vunnet 14 Major-turninger og er en av fem som har vunnet alle Major-turneringene, men han har aldri hatt en grand-slam. Han er allikevel verdens best betalte idrettsutøver.

Noe av det som er interessant med Woods er ikke bare hans talent, men også det at han kommer fra multikulturell bakgrunn. De siste årene har skandaler på det private planet gjort sitt til at Tiger Woods har fått en del negativ pressomtale. Blant annet på grunn av utroskap. Da hjelper det på at han har sin en stiftelse som jobber med forskjellige prosjekter for svakerestilte barn. Stiftelsen driver også et undervisningssenter som heter Tiger Woods Learning Center i California, med forskjellige skoleprogrammer for elever.

Sam Snead

Da Sam Snead døde i 2002 var han regnet som en av verdens største golfspillere blant annet fordi han vant 82 turneringer på PGA-touren og han holder fremdeles denne tittelen. Den eneste som er i nærheten av hans antall seire er Tiger Woods. Snead vant også både The Masters og PGA-mesterskapet tre ganger og The Open vant han en gang.

Kallenavnet hans var ”Slammin Sammy” og han hadde det man kaller for ”the perfect swing”. Han var kjent for å være en jordnær type med stråhatt som gjerne spilte turneringer barbeint. Han var kjent for en ekstremt lang driver og spesielt inn i motvind. Han var en av de første som brukte en wedge til å slå korte slag på gress. Han var en kreativ type som fant nye teknikker hele tiden.

Suzann Pettersen

Ikke bare er hun kvinne, men hun er også norsk og har kallenavnet Tutta. Hun spiller i Oslo Golfklubb og treneren hennes er David Leadbetter. Pettersen er Norges fremste kvinnelige golfspiller og hun har ikke mindre enn 7 seire på Ladies European Tour, og 14 seire på LPGA-touren.

Hun begynte å spille golf da hun var 6 år gammel og det ble raskt klart at hun hadde stort talent for denne sporten. I en alder av 12 år ble hun tildelt Norges Golfforbunds Juniorstipend.