Norge scorer ofte høyt i vinter-OL og i VM på ski, men mange hevder at dette ikke er særlig imponerende prestasjoner, siden de fleste vinteridretter regnes for å være mikroidretter med relativt lavt nivå som bare utøves av en håndfull utøvere i land der det finnes snø om vinteren.
Golf, derimot, er i stor grad en verdensidrett som det er store penger i. Tiger Woods var i sin tid en av verdens mest kjente og best betalte idrettsutøvere, og Norge har Suzann Pettersen (også kalt Tutta) som har oppnådd mange imponerende prestasjoner på kvinnefronten i golf.
Hennes lyseste karrierepunkter var nok de gangene da hun var ranket som nummer to i verden, og det oppnådde hun både i 2009 og i 2011. Det er for det meste Ladies European Tour og LPGA-touren Suzann har vunnet betydelige pengepremier i. I 2013 hadde hun tjent inn rundt 100 millioner kroner i pengepremier og sponsorinntekter, og når hun spiller godt, triller pengene stadig inn.
Utmerker seg i hjemlandet også
Suzann har flere ganger blitt kåret til årets kvinnelige utøver på idrettsgallaen, og i Solheim Cup, som har norske aner, har hun deltatt hele åtte ganger med stor suksess. Denne cupen spilles av utøvere fra både Europa og USA, og den veksler på å finne sted i EU-land og USA. I 2015 hadde hun tatt 19 poeng på 33 matcher og med 16 seire. Ler mer om Tutta her.
Golf har ofte blitt sett på som en rikmannssport, og det finnes fremdeles golfklubber der det koster over en million kroner årlig å være medlem. Men det er stadig flere som får øynene opp for denne sporten, og i Norge er det registrert omtrent 130 000 medlemskap i norske golfklubber. De fleste norske golfbaner ligger i skogsområder, og du må vanligvis være medlem av en golfklubb for å kunne spille.
Som oftest må man gå til innkjøp av flere golfkøller før man kan spille, og det er spesielt tre forskjellige typer golfkøller som må skaffes, siden det er forskjellige typer slag i golf. Det er unikt i golf at det ikke er en dommer til stede, siden golfreglene sier at det alltid skal utvises god sportsånd.